Breedband Internet

Glasvezel staat in de startblokken, wat nu….!
Op weg naar glasvezelaansluitingen in het buitengebied zijn er onlangs enkele informatieavonden gehouden. De meeste bewoners van het buitengebied hebben hiervoor een uitnodiging gehad van het CIF. Heeft u echter geen uitnodiging ontvangen en heeft u geen glasvezel voor de deur en u wilt toch graag weten waar u aan toe bent? Kijk dan voor meer informatie of voor antwoorden op uw vragen op de website van glasvezelbuitenaf.nl.

De komende periode worden in alle buurtschappen afzonderlijke infoavonden gehouden. Deze avonden staan nog niet geheel vast maar wij informeren u vroegtijdig.

 

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde inschrijvingen. In acht gebieden, waaronder Winterswijk, Berkelland en een groot deel van Twente, heeft meer dan 50% van de inwoners gekozen voor een glasvezelabonnement en is de aanleg inmiddels in volle gang.

 

Glasvezel buitengebied; van zandweg naar snelweg
Maar let op: momenteel proberen andere bedrijven u te overtuigen aan het koperdraadje te blijven hangen. Voordat u een (ingrijpende) beslissing neemt en voordat u onze info avond hebt bezocht hou dan de volgende punten in het oog:

  • Zolang u nog geen glasvezel in huis hebt, wijzig en/of verleng dan u huidige abonnement nog niet.
  • Wees verstandig en neem de tijd om het glasvezel aanbod te bekijken; in oktober/november krijgt u van ons uitgebreide informatie.
  • Voorlopig nog geen abonnementen opzeggen omdat het veiliger is een overlap te hebben; maar dat leggen wij binnenkort haarfijn aan u uit.

 

glasvezel-aanleg

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.