Activiteiten

Wat doet het Heurns belang
Tijdens eerdere gesprekken kregen wij regelmatig de vraag: “wat doet het Heurns Belang eigenlijk?” Heurns Belang is niet echt zichtbaar. Daar proberen we via deze website wat aan te gaan doen. Met dat wat nu zichtbaar ontstaat er al een opsomming van de commissies en werkgroepen die onder het Heurns Belang vallen en wat hun taak is.

Deze werkgroepen en commissies worden bemand door een groot aantal vrijwilligers en bij activiteiten wordt een beroep gedaan op overige vrijwilligers uit De Heurne.

 

Inzet
Heurns Belang behartigt op de eerste plaats de belangen van de bewoners in De Heurne.
We zetten ons zwaar in voor de leefbaarheid in De Heurne.
Denk daarbij aan het organiseren en ondersteunen van vele activiteiten, maar ook het onderhouden van contacten met provincie, gemeente, bewoners, verenigingen en ondernemers.

 

Heurns Belang is onpartijdig
De vereniging heeft als basis een onpartijdige grondslag.
Mocht u nadere informatie willen over of opmerkingen hebben, wacht dan niet. Mail of bel met één van de bestuursleden van het Heurns Belang.

 

oogstfeest-2016Medewerkers van het laatst gehouden Oogstfeest

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.