Hartveilig Wonen in De Heurne.
Sinds een aantal jaren hangen er in De Heurne vier AED’s die kunnen worden ingezet bij de reanimatie van een onwel geworden persoon.

AED Locatie’s in De Heurne treft u bij:

  • Landwinkel/Groentekwekerij Smits, Lage Heurnseweg 35, 7095 AL De Heurne
  • Basisschool De Höve, Keizerweg 2, 7095 AX De Heurne
  • Cafe Bruggink, Caspersstraat 2, 7095 BC De Heurne
  • Heinen Brandstoffen, Teunismolenweg 6, 7095 BM De Heurne.

De AED`s in De Heurne zijn aangesloten op het netwerk van Hartslag. In De Heurne zijn meerdere vrijwilligers die een opleiding hebben gevolgd voor het bedienen van de AED. Toch zou het Heurns Belang dit aantal nog graag uitgebreid willen zien om een nog betere hulpverlening bij reanimatie te krijgen, en zo De Heurne hartveilig te maken. Mocht u ook willen deelnemen neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, het kan levens redden!

Voor informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Bennie Bruggink, bereikbaar op telefoon: 06 20562759 of via email: .

 

AED
Een Automatisch Externe Defibrillator, afgekort een AED, is een toestel dat gebruikt wordt bij een persoon met een acute circulatiestilstand. Met een AED kunt u een elektrische schok toedienen om het hart weer in een normaal ritme te brengen. Het is belangrijk om een hartstilstand zo snel mogelijk te herkennen en zo snel mogelijk hulp te bieden.
aed-w250
U herkent een AED aan het volgende beeldmerk:

 

Bedienen van een AED
Ook u kunt een AED (leren) bedienen. Een AED in combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kan levens redden. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken in een noodsituatie. Een training helpt om in noodgevallen snel en goed te handelen.

 

Hoe werkt Hartveilig wonen
Wanneer iemand onwel wordt en mogelijk een acute circulatiestilstand heeft, is snelle hulp van levensbelang. Hartslag is een hulpsysteem waarbij vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren, in afwachting van de ambulance. Als vrijwilligers gebruik kunnen maken van een Automatisch Externe Defibrillator (AED) is de overlevingskans nog groter. Het apparaat geeft het slachtoffer, indien nodig, een stroomstoot waardoor de circulatie weer hersteld kan worden.