De Dinxperlose Konijnen en Pluimvee Vereniging is in 1968 opgericht. Gezamenlijk streven we naar een verantwoorde manier van houden, fokken en tentoonstellen van pluimvee, konijnen en cavia’s, watervogels en duiven. Het grootste gedeelte van onze hobby vindt thuis in de stal plaats, waar de dieren worden geboren, grootgebracht en dagelijks worden verzorgd. Daarnaast gaan we met de rasdieren naar keuringen door het hele land en veel van de leden van de DKPV doen op (inter)nationaal niveau mee aan keuringen en vallen regelmatig in de prijzen.

 

dkpv-w001De DKPV is een kleine, gezellige en actieve vereniging. Jaarlijks wordt er een clubshow georganiseerd waarbij keurmeesters beoordelen of de dieren van de leden van de DKPV de uiterlijke raskenmerken bezitten. De jaarlijkse clubshow vindt plaats in de schietkelder van sportcentrum Het Blauwe Meer in Dinxperlo. Hier worden de dieren gekeurd en tentoongesteld, iedere geïnteresseerde is dan van harte welkom om onze dieren te komen bekijken. In de knuffelhoek kunnen kinderen enkele dieren uitgebreid knuffelen.

 

Naast de clubshow nemen we jaarlijks deel aan de Farm & Country Fair. Hier presenteren we verschillende rassen van onze diergroepen en regelmatig komen we met een leuke activiteit om te laten zien hoe leuk het houden en showen van kleindieren is. Hierbij richten we ons op het bereiken van veel mensen. Deze deelname levert veel promotie op, ook voor de landelijke bond van Kleindierliefhebbers Nederland (KLN).
Het kippenvoetbal tijdens een EK of WK jaar is meerdere malen in de krant en op tv geweest en dit heeft de DKPV zelfs de promotieprijs vanuit de KLN opgeleverd. Ook hier laten we in de knuffelhoek kinderen in aanraking komen met enkele dieren.

 

Verder nemen we ook nog deel aan plaatselijke evenementen, voorzien we met Pasen scholen van kuikentjes en gaan we tijdens dierendag met een knuffelhoek naar een school. Ook gaan we elk jaar met alle jeugdleden naar de jeugdshow in Laren en veel andere shows.

Wil je meer informatie over de DKPV of wil je lid worden, bezoek dan onze website DKPV.nl of facebookpagina DKPV Dinxperlo.