D.K.P.V.

De Dinxperlose Konijnen en Pluimvee Vereniging is in 1968 opgericht. Gezamenlijk streven we naar een verantwoorde manier van houden, fokken en tentoonstellen van pluimvee, konijnen en cavia’s, watervogels en duiven. Het grootste gedeelte van onze hobby vindt thuis in de stal plaats, waar de dieren worden geboren, grootgebracht en dagelijks worden verzorgd. Daarnaast gaan we met de rasdieren naar keuringen door het hele land en veel van de leden van de DKPV doen op (inter)nationaal niveau mee aan keuringen en vallen regelmatig in de prijzen.

 

dkpv-w001De DKPV is een kleine, gezellige en actieve vereniging. Jaarlijks wordt er een clubshow georganiseerd waarbij keurmeesters beoordelen of de dieren van de leden van de DKPV de uiterlijke raskenmerken bezitten. De jaarlijkse clubshow vindt plaats in de schietkelder bij Het Blauwe Meer in Dinxperlo. Hier worden de dieren gekeurd en tentoongesteld, iedere geïnteresseerde is dan van harte welkom om onze dieren te komen bekijken. In de knuffelhoek kunnen kinderen enkele dieren uitgebreid knuffelen.

 

Naast de clubshow nemen we jaarlijks deel aan de Farm & Country Fair. Hier presenteren we verschillende rassen van onze diergroepen en regelmatig komen we met een leuke activiteit om te laten zien hoe leuk het houden en showen van kleindieren is. Hierbij richten we ons op het bereiken van massa mensen deze deelname levert veel promotie op, ook voor de landelijke bond voor Kleindierliefhebbers Nederland (KLN). Het kippenvoetbal tijdens een EK of WK jaar is meerdere malen in de krant en op tv geweest en dit heeft de DKPV zelfs de promotieprijs vanuit de KLN opgeleverd. Ook hier laten we kinderen met de enkele dieren in aanraking komen in de knuffelhoek.

 

Verder nemen we ook nog deel aan plaatselijke evenementen, voorzien we met Pasen scholen van kuikentjes en gaan we tijdens dierendag met een knuffelhoek naar een school. Ook gaan we elk jaar met alle jeugdleden naar de jeugdshow in Laren en veel andere shows.

 

Wil je meer informatie over de DKPV of wil je lid worden, bezoek dan onze website DKPV.nl of facebookpagina DKPV Dinxperlo.

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.