Biljartvereniging Ons Genoegen

Wat komt er kijken bij het biljartenBiljartvereninging
De vereniging heeft haar thuishonk bij café Bruggink. In het café staat een wedstrijdbiljart. En sinds kort een tweede in de zaal.
Het spel wordt normaliter met 3 ballen gespeeld. Meestal twee witte en één rode. Bij Ons Genoegen wordt meestal de eenvoudigste spelsoort libre gespeeld. Dit houdt in dat met de witte speelbal de andere twee ballen geraakt moeten worden. Als dit is gelukt noemen wij dat een carambole. Af en toe wordt ook de spelsoort driebanden gespeeld. Deze spelsoort is veel moeilijker. De spelsoort 10 van rood wordt niet in competitieverband gespeeld. De naam zegt het al, de speelbal moet eerst de rode bal raken en daarna de witte.

De vereniging Ons Genoegen
De vereniging heeft momenteel 27 leden verdeeld over 8 teams die wedstrijden spelen in competitieverband tegen andere clubs. De ene week een thuiswedstrijd en de andere week een uitwedstrijd. De wedstrijden worden de hele week door gespeeld. Wij spelen in het district Doetinchem en omstreken van de landelijke KNBB. Dit district loopt ruwweg van De Heurne via Halle, Hengelo, Doesburg, Zevenaar, Duiven, Didam, ’s Heerenberg en Gendringen. Er zijn 4 verschillende libre klassen die ingedeeld worden op sterkte van de spelers.Biljartvereninging
De competitie loopt van september tot eind maart en bestaat uit 20 – 24 wedstrijden. De wedstrijden beginnen om 19.30 of 20.00 uur.
De vereniging Ons Genoegen organiseert elk jaar in december een 10 van rood toernooi waaraan iedereen kan deelnemen. Naast de gezelligheid van het toernooi is het ook voor menigeen de eerste keer om aan een biljartwedstrijd mee te doen.

Geschiedenis
De biljartvereniging Ons Genoegen is opgericht in 1966 en bestaat dit jaar dus 50 jaar. Dit jubileum is onlangs gevierd met de leden en aanhang. In de loop van de jaren zijn 118 biljarters lid geweest van onze vereniging.
Het is een team gelukt om twee keer kampioen van Nederland te worden in 2000 en 2001 in de spelsoort driebanden.

Bestuur
Het bestuur van Ons Genoegen bestaat uit voorzitter Henk Nijman, secretaris Gerard te Beest en penningmeester Tonnie Stroet. Het adres van het secretariaat is Bosmanslaan 25, 7091 VX Dinxperlo. Telefoon 0315 653679.

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.