Contact opnemen met het Heurns Veld?
Gebruik dan het emailadres:

 

Inmiddels is bekend dat de ‘Gouden Pit 2020’
door Het Heurns Veld is gewonnen!
Alles klopte aan het project Heurns Veld. Deelnemers van jong tot oud, hergebruik van materialen en duurzaamheid, samenwerking met de gemeente, massale steun van inwoners en sponsors en echte inbreng van de kinderen. Dat was reden genoeg voor de Gelderse jury van Kern met Pit om het project unaniem te belonen met de Gelderse trofee. En tegelijkertijd twee cheques met een totaal geldbedrag van 2.500 euro. Kern met Pit is een activiteit van KNHM Foundation. Dit netwerk van vrijwillige adviseurs gelieerd aan de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij daagt mensen uit hun leefomgeving socialer en mooier te maken. In aanmerking komen projecten die daar een bijdrage aan leveren. Voorwaarde is wel dat de plannen binnen een jaar gerealiseerd worden. Alle geslaagde Kern met Pit-projecten 2020 ontvingen een certificaat en een cheque ter waarde van 1.000 euro. Ongeveer twee derde van de 150 deelnemers was het gelukt om ondanks de beperkingen als gevolg van corona de eindstreep te halen. Per provincie werd vervolgens uit die groep ‘geslaagden’ een provinciale winnaar gekozen. Ieder project was door de jury beoordeeld, en de publieksstemmen telden voor de helft mee.

Certificaat
Omdat het Heurnse Veld ook tot een goed einde was gebracht werd bij basisschool De Höve het certificaat met de bijbehorende cheque uitgereikt aan Brenda Berendsen-Hengeveld, bestuurslid van Heurns Belang. De voorzitters van het bestuur en kinderbestuur (Bennie Bruggink en Gideon Jansen) waren daarbij aanwezig. Vertegenwoordigers van de projecten 2020 en de nieuwe projecten 2021 namen vervolgens deel aan een videoconferentie. Daarin werden de nieuwe projecten voor 2021 gepresenteerd. Vooraf werd het erg spannend en kwamen de projecten 2020 aan bod. Daarin werd verteld wat het afgelopen jaar was gerealiseerd. Het voltallige kinderbestuur en Jan van der Horst (directeur De Höve) keken via een digibord in een lokaal mee. Vervolgens werd het kinderbestuur gevraagd naar buiten te komen. Op het schoolplein werden zij opgewacht door twee heuse lakeien en Margje van Spaendonck van Kern met Pit. Met een feestelijke ceremonie en een toepasselijk lied mocht het kinderbestuur de Gelderse trofee in ontvangst nemen.

Waardering
Heurns Belang en het kinderbestuur van het Heurns Veld oogstten veel waardering voor hun project ‘het Nieuw Heurns Veld’. De ombouw van een verwaarloosd voetbalveld met kleedlokaal tot een voorziening voor natuurbeleving, sporten en bewegen en kleine evenementen wordt (door de jury) gezien als een project waar ‘eigenlijk alles aan klopt’. En niet alleen de jury was enthousiast. Het Heurns veld slaagde er ook in met 1.229 uitgebrachte stemmen de meeste publieksstemmen binnen te slepen. Dat aantal bleek niet alleen het hoogste van de provincie Gelderland, maar zelfs van heel Nederland. Met de provinciale overwinning werden de Gelderse trofee en een mooie aanvullende cheque van 1.500 euro binnengehaald, tot grote vreugde van het bestuur van Heurns Belang en het kinderbestuur. En misschien is de koek nog niet op: later dit jaar dingt het Heurns Veld met de andere provinciale winnaars mee naar de ‘Gouden Pit 2020’ voor het beste project van Nederland.

 


Het schetsontwerp is op groter formaat te bekijken door op de schets te klikken