Oogstfeest

Het Heurns Oogstfeest is 35 jaar geleden ontstaat ter gelegeheid van het 700-jarige bestaan van de voormalige gemeente Dinxperlo. Het is een nostalgisch festijn dat één maal in de vijf jaar wordt gehouden en telkens door ongeveer duizend bezoekers werd bezocht.

Maothaok en Zicht
Op de Oogstfeestdag gaan mannen in boerenkiel de ruisende rogge met ‘mathaok en zicht’ te lijf. Het gemaailde graan wordt daarna gebonden door de ‘vrouwluu’ welke voor die dag eveneens in ouderwetse kledij zijn gestoken.

Brood bakken
Door de stichting Bewaar ’t Olde zal een aantal keren brood worden gebakken in de bakoven. Natuurlijk is er daarna de gelegenheid dit brood te proeven. Verder wordt het mandenvlechten, mutsen maken en het zeisharen getoond. Ook wordt ook het maken van een midwinterhoorn en het klompen maken getoond.

Folkloristische festijn
Uiteraard geen traditioneel oogstfeest zonder de folkloristische groepen. De Haltedansers en het Chr. Heurns Mannenkoor en de harmonicaspelers zijn ook op deze dag aanwezig.

of-w750-3

of-w750-2of-w750-1

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.