A.H.O.V.

Algemene Heurnse Oranje Vereniging
ahov-w250Elk jaar weer in het eerste weekend van juli barst het Heurns feest los. Van woensdag tot en met zondag is er een mooi programma in elkaar gezet, aan elke leeftijdsgroep is gedacht.

Algemene
De A van Algemene dat zegt het al; iedereen is welkom Heurns of niet Heurns jong of oud. Op het moment van schrijven hebben wij een leden aantal van 1350. En hier zijn we als kleine gemeenschap super trots op. Het leden aantal is mede zo hoog omdat je maar € 8,- per persoon per jaar betaald en kinderen zijn gratis. Tijdens het weekend vragen we wel een kleine vergoeding voor de activiteiten waar je aan mee doet. Zo betaald iedereen voor zijn eigen feest en kunnen we de contributie laag houden.

Bestuur
Ons bestuur telt negen personen, en wij vergaderen ongeveer vijf keer per jaar om alles weer te regelen. Tevens hebben we ook een dames bestuur, dit bestuur verzorgd op de zaterdag dat de kinderen niets te kort komen en de hele dag vermaakt worden.

Vrijwilligers
1350 leden zijn we super trots op maar waar we nog trotser op zijn is het aantal vrijwilligers (+/- 80) dat elk jaar weer klaar staat om er een geweldig weekend van te maken. Hier moet je denken aan het schoonmaken van de WC tot het vlaggen van een voetbalwedstrijd.

Programma
Ons weekendprogramma biedt voor iedereen vertier en is te vinden op onze website  www.ahovdeheurne.nl. In grote lijnen ziet het er als volgt uit;

  • Woensdagavond: Toneel avond door een plaatselijke toneel vereniging bij Café Bruggink.
  • Donderdagavond: Voetballen op stadion “de Gelkinkmaote”, schieten bij Café Bruggink en klootschieten door de Heurne.
  • Vrijdagavond: Feest avond met medewerking van een band of DJ.
  • Zaterdag: in de morgens word je wakker gemaakt door saluutschoten en dan barst het los. Na de optocht gaan we “de Gelkinkmaote” – of zoals we in de Heurne zeggen ‘de wei’ – op en kun je je de hele dag vermaken. Wie word er Koning en wie word zijn Koningin. Een belangrijk motto op deze dag is: hebben de kinderen schik dan hebben de ouders dat ook. Deze dag word afgesloten met een band of DJ.
  • Zondag: Deze dag beginnen we met een fietstocht om vervolgens weer terug te gaan naar de wei om daar de laatste dag van het feest te gaan vieren.

Koningsdag
Ieder jaar op 27 april organiseren wij rondom Koningsdag diverse activiteiten en festiviteiten. Het programma maken wij bekend via het plaatselijke nieuwsblad.

Lid worden
Als je dit programma nu zo leest, het meerdaagse Zomerfeest en/of de viering van Koningsdag, en je bent nog geen lid maar je wilt dit echt niet missen, stuur dan een mail naar .

Wij hopen jullie volgend jaar allemaal te zien bij de “A.H.O.V.” festiviteiten.
Namens het Bestuur,
Dennis Berendsen

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.