Algemene Heurnse Oranje Vereniging
ahov-w250Elk jaar weer in het eerste weekend van juli barst het Heurns feest los. Van woensdag tot en met zondag is er een mooi programma in elkaar gezet, aan elke leeftijdsgroep is gedacht.

Algemene
De A van Algemene dat zegt het al; iedereen is welkom Heurns of niet Heurns jong of oud. Op het moment van schrijven hebben wij een leden aantal van 1350. En hier zijn we als kleine gemeenschap super trots op. Het leden aantal is mede zo hoog omdat je maar € 8,- per persoon per jaar betaald en kinderen zijn gratis. Tijdens het weekend vragen we wel een kleine vergoeding voor de activiteiten waar je aan mee doet. Zo betaald iedereen voor zijn eigen feest en kunnen we de contributie laag houden.

Bestuur
Ons bestuur telt negen personen, en wij vergaderen ongeveer vijf keer per jaar om alles weer te regelen. Tevens hebben we ook een dames bestuur, dit bestuur verzorgd op de zaterdag dat de kinderen niets te kort komen en de hele dag vermaakt worden.

Vrijwilligers
1350 leden zijn we super trots op maar waar we nog trotser op zijn is het aantal vrijwilligers (+/- 80) dat elk jaar weer klaar staat om er een geweldig weekend van te maken. Hier moet je denken aan het schoonmaken van de WC tot het vlaggen van een voetbalwedstrijd.

Programma
Ons weekendprogramma biedt voor iedereen vertier en is te vinden op onze website  www.ahovdeheurne.nl. In grote lijnen ziet het er als volgt uit;

  • Woensdagavond: Toneel avond door een plaatselijke toneel vereniging bij Café Bruggink.
  • Donderdagavond: Voetballen op stadion “de Gelkinkmaote”, schieten bij Café Bruggink en klootschieten door de Heurne.
  • Vrijdagavond: Feest avond met medewerking van een band of DJ.
  • Zaterdag: in de morgens word je wakker gemaakt door saluutschoten en dan barst het los. Na de optocht gaan we “de Gelkinkmaote” – of zoals we in de Heurne zeggen ‘de wei’ – op en kun je je de hele dag vermaken. Wie word er Koning en wie word zijn Koningin. Een belangrijk motto op deze dag is: hebben de kinderen schik dan hebben de ouders dat ook. Deze dag word afgesloten met een band of DJ.
  • Zondag: Deze dag beginnen we met een fietstocht om vervolgens weer terug te gaan naar de wei om daar de laatste dag van het feest te gaan vieren.

Koningsdag
Ieder jaar op 27 april organiseren wij rondom Koningsdag diverse activiteiten en festiviteiten. Het programma maken wij bekend via het plaatselijke nieuwsblad.

Lid worden
Als je dit programma nu zo leest, het meerdaagse Zomerfeest en/of de viering van Koningsdag, en je bent nog geen lid maar je wilt dit echt niet missen, stuur dan een mail naar .

Wij hopen jullie volgend jaar allemaal te zien bij de “A.H.O.V.” festiviteiten.
Namens het Bestuur,
Dennis Berendsen