chm

Het Chr. Heurns Mannenkoor is 90 jaar geleden op 15 oktober 1926 in De Heurne door negen jonge mannen opgericht, die het leuk vonden om samen te zingen. De contributie werd toen vastgesteld op 10 cent per lid, per week. Dirigent werd Hendrik Hofs. Het bijzondere was dat hij dat gratis deed! Hij bleef dirigent tot 1950. In dat jaar is hij overleden.

Het ledenaantal heeft vanaf die tijd steeds tussen de 40- en 45 geschommeld. Het aantal actieve leden bedraagt nu 43, maar het zou heel plezierig zijn als er een aantal, liefst jongere, zangers bij zouden komen.
Wij repeteren op maandagavond van 20:00uur tot 22:00uur in basisschool ‘de Höve’ onder de inspirerende leiding van onze dirigent Harry Boontje. Onze pianiste is Rosanne Navis.
Op de eerste maandag van de maand hebben we onze ‘Sireneavond’; dan is er na de repetitie ruim de tijd om samen een biertje en/of borreltje te drinken. Trouwens om het seizoen af te sluiten is er de maandagavond na ons traditionele zomerconcert een gezellige avond met een fietstocht en een uitgebreide BBQ voor alle leden met hun partners.

Het koor wordt elk jaar gevraagd om op te treden in diverse verzorgings- en ziekenhuizen. Daarnaast geven wij meestal 2x per jaar een groot concert, waarbij dan ook een gastkoor- of orkest wordt uitgenodigd. Uit het aantal bezoekers en de belangstelling hiervoor kunnen wij opmaken dat wij een graag gehoord koor in de regio zijn.

Dit jaar, op 26 november, willen wij ons 90-jarig jubileum vieren met een zang/muziek- uitvoering in de kerk “de Goede Herder” in Dinxperlo. Naast ons koor zullen dan ook optreden: het Russisch ‘St Daniels Chor’, zangeres Sandra Vanreys en bariton Valentin Jar.

Meer info op onze website www.heurnsmannenkoor.nl of kom eens langs op de repetitieavond!