Chr. Heurns Mannenkoor

chm

Het Chr. Heurns Mannenkoor is 90 jaar geleden op 15 oktober 1926 in De Heurne door negen jonge mannen opgericht, die het leuk vonden om samen te zingen. De contributie werd toen vastgesteld op 10 cent per lid, per week. Dirigent werd Hendrik Hofs. Het bijzondere was dat hij dat gratis deed! Hij bleef dirigent tot 1950. In dat jaar is hij overleden.

Het ledenaantal heeft vanaf die tijd steeds tussen de 40- en 45 geschommeld. Het aantal actieve leden bedraagt nu 43, maar het zou heel plezierig zijn als er een aantal, liefst jongere, zangers bij zouden komen.
Wij repeteren op maandagavond van 20:00uur tot 22:00uur in basisschool ‘de Höve’ onder de inspirerende leiding van onze dirigent Harry Boontje. Onze pianiste is Rosanne Navis.
Op de eerste maandag van de maand hebben we onze ‘Sireneavond’; dan is er na de repetitie ruim de tijd om samen een biertje en/of borreltje te drinken. Trouwens om het seizoen af te sluiten is er de maandagavond na ons traditionele zomerconcert een gezellige avond met een fietstocht en een uitgebreide BBQ voor alle leden met hun partners.

Het koor wordt elk jaar gevraagd om op te treden in diverse verzorgings- en ziekenhuizen. Daarnaast geven wij meestal 2x per jaar een groot concert, waarbij dan ook een gastkoor- of orkest wordt uitgenodigd. Uit het aantal bezoekers en de belangstelling hiervoor kunnen wij opmaken dat wij een graag gehoord koor in de regio zijn.

Dit jaar, op 26 november, willen wij ons 90-jarig jubileum vieren met een zang/muziek- uitvoering in de kerk “de Goede Herder” in Dinxperlo. Naast ons koor zullen dan ook optreden: het Russisch ‘St Daniels Chor’, zangeres Sandra Vanreys en bariton Valentin Jar.

Meer info op onze website www.heurnsmannenkoor.nl of kom eens langs op de repetitieavond!

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.