chm

 

Het Chr. Heurns Mannenkoor werd opgericht op 15 oktober 1926 door negen jonge mannen die het leuk vonden om samen te zingen. De contributie werd vastgesteld op 10 cent per lid per week. Dirigent werd Hendrik Hofs. Het bijzondere was dat hij dat gratis deed! Hij bleef tot zijn overlijden in 1950 dirigent van ons mannenkoor.

Enkele dirigenten die in het verleden ook hun stempel op ons koor hebben gedrukt zijn Willem Kleinhesselink, Wim Kempers en Henk Peppelman.

Het aantal actieve leden is nu ruim 30. Er wordt gezongen in vier stempartijen. Het zou heel plezierig zijn als er nieuwe leden bij zouden komen.
Wij repeteren elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in basisschool De Höve onder leiding van dirigent Harry Boontje.

Op de eerste maandagavond van de maand hebben wij de “Sirene-avond”. Dan is er na afloop van de zangavond ruim de tijd voor een biertje en / of een borreltje. En om het seizoen goed af te sluiten is er de maandagavond na ons traditionele zomerconcert een gezellige avond met een fietstocht en een uitgebreide barbecue voor alle leden met hun partners.

Het koor wordt elk jaar gevraagd om op te treden in diverse verzorgings- en ziekenhuizen. Daarnaast geven wij meestal twee keer per jaar een concert, waarbij dan ook een gastkoor of -orkest wordt uitgenodigd.

Kom eens langs op de repetitieavond!