Even voorstellen: Brenda

Graag stel ik mezelf via deze weg aan u en jullie voor nu ik sinds deze maand lid ben van het bestuur van het Heurns Belang.

Ik denk dat velen mij al wel zullen kennen, in ieder geval van gezicht of wanneer ik zeg dat ik van de Hutte ben. Ik zie mezelf als een echte Heurnse. Ruim 42 jaar geleden ben ik er geboren en heb het merendeel van die 42 jaar er ook gewoond. Sinds 3 jaar woon ik samen met mijn man Dennis en 3 kinderen, Nikki, Jip en Sjors in het achterhuis van de Hutte… oftewel de Achter Hutte, zoals wij het genoemd hebben.
Wij wonen er met veel plezier en genieten (bijna😉) elke dag van het wonen buitenaf. Ik voel me sterk verbonden met de Heurne en wil er graag zijn voor de ander. Vandaar dat ik ook met veel plezier werk in de zorg bij stichting Zozijn. Ik wil graag mijn steentje bijdragen in de rol van bestuurslid van het Heurns Belang. Hoe fijn is het om er voor elkaar te kunnen zijn en zeker in een dorp zoals de Heurne waarmee ik mij erg verbonden voel. Ik geniet van de gezelligheid in het dorp, ervaar de betrokkenheid onderling, het contact in de buurt en met Heurnsen onder elkaar, maar ook zeker tijdens de Heurnse feestjes ben ik van de partij.

Hoe mijn rol en invulling binnen het Heurns Belang eruit zal komen te zien zal ik moeten gaan ervaren.. maar ik ga er voor en hoop dat u en jullie mij, maar zeker ons als Heurns Belang weten te vinden.

Met een vriendelijke groet,
Brenda Berendsen – Hengeveld

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.