Mobiel netwerk

Zendmast en ontvangst mobiel netwerk.
De zendmast in De Heurne aan de Hoge heurnseweg is in december operationeel geworden. Echter er bleven klachten binnen komen bij Heurns Belang over het slechte bereik. Hierover is contact opgenomen met KPN die de mast heeft laten plaatsen. Deze liet daarop weten dat er van uit hun een zender in de mast is geplaatst maar dat andere providers waar bij aan is gegeven dat er een mast in De Heurne wordt geplaatst geen reactie is geweest om ook van deze mogelijkheid gebruik te maken, het gaat hierbij om ’t mobile, Vodafone en Tele2. Er is toen van KPN het verzoek gekomen om aan te geven waar de ontvangst slecht is en wat voor provider de mensen hebben. Ook is er contact geweest met de gemeente en deze vroegen ook om een inventarisering van het probleem.

In februari is er een oproep gedaan via Dinxpers Nieuws om te melden als je geen goede ontvangst hebt, met het verzoek om ook je provider aan te geven. Er is door een heel aantal mensen gereageerd op deze oproep en dat geeft een goed beeld waar de problemen liggen, bij de providers die geen gebruik maken van de geplaatste mast liggen de problemen voor de slechte ontvangst, KPN heeft een beter bereik nu in De Heurne.
De in gebrachte gegevens zijn gebundeld en aangeboden aan de gemeente en de KPN, hun gaan nu uit zoeken of de andere providers als nog bereid zijn om een zender te plaatsen in de mast.

De ambtenaar bij de gemeente heeft aangegeven dat het probleem nu zo ligt dat hij dit door schuift naar het college van B&W en dat deze dit nu gaan oppakken. Er is al een overleg gepland (midden april) met Monet, de beheerder van de mast en KPN en of er dan ook andere providers aan schuiven is ons niet bekend. Monet is de beheerder van de mast en kan van grote invloed zijn op het plaatsen van zenders van nadere providers.

We wachten inspanning af wat hier uit komt en hopen dat er voor alle mensen in De Heurne en goed mobiel netwerk ter beschikking komt.

We houden u op de hoogte.

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.