Zendmast en ontvangst mobiel netwerk.
De zendmast in De Heurne aan de Hoge heurnseweg is in december operationeel geworden. Echter er bleven klachten binnen komen bij Heurns Belang over het slechte bereik. Hierover is contact opgenomen met KPN die de mast heeft laten plaatsen. Deze liet daarop weten dat er van uit hun een zender in de mast is geplaatst maar dat andere providers waar bij aan is gegeven dat er een mast in De Heurne wordt geplaatst geen reactie is geweest om ook van deze mogelijkheid gebruik te maken, het gaat hierbij om ’t mobile, Vodafone en Tele2. Er is toen van KPN het verzoek gekomen om aan te geven waar de ontvangst slecht is en wat voor provider de mensen hebben. Ook is er contact geweest met de gemeente en deze vroegen ook om een inventarisering van het probleem.

In februari is er een oproep gedaan via Dinxpers Nieuws om te melden als je geen goede ontvangst hebt, met het verzoek om ook je provider aan te geven. Er is door een heel aantal mensen gereageerd op deze oproep en dat geeft een goed beeld waar de problemen liggen, bij de providers die geen gebruik maken van de geplaatste mast liggen de problemen voor de slechte ontvangst, KPN heeft een beter bereik nu in De Heurne.
De in gebrachte gegevens zijn gebundeld en aangeboden aan de gemeente en de KPN, hun gaan nu uit zoeken of de andere providers als nog bereid zijn om een zender te plaatsen in de mast.

De ambtenaar bij de gemeente heeft aangegeven dat het probleem nu zo ligt dat hij dit door schuift naar het college van B&W en dat deze dit nu gaan oppakken. Er is al een overleg gepland (midden april) met Monet, de beheerder van de mast en KPN en of er dan ook andere providers aan schuiven is ons niet bekend. Monet is de beheerder van de mast en kan van grote invloed zijn op het plaatsen van zenders van nadere providers.

We wachten inspanning af wat hier uit komt en hopen dat er voor alle mensen in De Heurne en goed mobiel netwerk ter beschikking komt.

We houden u op de hoogte.