In De Heurne wordt een nieuwe cursus gestart voor reanimatie en bediening van de AED, de cursus bestaat uit 1 les avond en wordt gegeven op donderdag 21 november 2019 van 19.00 tot 22.00 uur in Café Bruggink Caspersstraat 2 in De Heurne.
Deze cursus is bedoelt om het aantal mensen dat kan worden opgeroepen bij een reanimatie via “Hartslag Nu” uit te breiden en zo de overlevingskansen te vergroten bij een hart stilstand.

Aan deze cursus is het ook mogelijk dat mensen deelnemen die graag willen weten hoe reanimeren in zijn werk gaat en hoe je een AED moet bedienen en die willen weten wat je moet doen als er een hart stilstand bij je in de omgeving plaats vindt, maar die niet willen deelnemen aan het oproep systeem van “Hartslag Nu” om ingezet te worden bij een reanimatie in de buurt.

Voor verdere inlichtingen en aanmelding kunt u zich melden bij B.Bruggink Keizerweg 2B in De Heurne tel. 0315 653222 of 06 20562759, ook per mail is dit mogelijk:
We ontvangen van de gemeente als Heurns Belang voor de opleiding een beperkte vergoeding, wel is er dan de verplichting om je aan te melden als vrijwilliger bij “Hartslag Nu”.

Cursus kosten voor diegene die alleen willen weten hoe reanimeren gaat en hoe een AED werkt zijn €&nbsb;45.00 inclusief de koffie voor die avond.

Bij verschillende zorgverzekeringen is het mogelijk om de kosten vergoed te krijgen, informeer hiervoor bij je zorgverzekering.

Aanmelden voor de cursus is mogelijk tot zondag 3&nbsb;november.
De cursus gaat door bij voldoende (minimaal 6 personen) aanmeldingen
In De Heurne hangen 4 AED`s , deze hangen bij tankstation Heinen (teunismolen), bij Café Bruggink, Basisschool “De Hóve” en bij groente winkel Smits.
De AED`s in De Heurne zijn aangesloten op het netwerk van Hartslag Nu, er zijn in De Heurne al meerdere vrijwilligers die Reanimeren kunnen en een opleiding hebben gevolgd voor het bedienen van de AED en die zijn aangesloten bij “Hartslag Nu “, maar we zouden dit aantal vrijwilligers nog graag uitbreiden om een betere hulpverlening bij een reanimatie te krijgen.

Alarmering bij reanimatie
Hoe werkt ‘Hartslag Nu’? Op een bepaalde locatie wordt iemand onwel. Omstanders bellen direct 112 en de meldkamer schakelt de ambulancedienst in om naar het slachtoffer toe te gaan. Bij verdenking van een acute circulatiestilstand alarmeert de meldkamer ambulancezorg opgeleide en geregistreerde vrijwilligers. Zij ontvangen een sms-bericht op hun mobiele telefoon met de locatie van het slachtoffer en/of de locatie van de dichtstbijzijnde AED. Deze vrijwilligers gaan naar het slachtoffer om hulp te verlenen tot de ambulance aanwezig is en professionele hulpverleners de zorg overnemen.

Mensen die al reanimeren kunnen en via BHV / EHBO of beroeps matig de opleiding hebben, roepen we op om zich ook aan te melden bij “Hartslag Nu”, ook zij kunnen zich voor informatie melden bij B.Bruggink. of rechtstreeks aanmelden op de site van “Hartslag Nu “.