IJsvloer Heurns Veld ligt er prachtig bij

Onderdeel van het Heurns Veld is een basketbalveldje dat voor meerdere activiteiten kan worden gebruikt. Natuurlijk kan er basketbal gespeeld worden. Maar bij mooi weer kan basisschool De Höve de vlakke vloer als schoolbord gebruiken bij buitenlessen. De kinderen kunnen met stoepkrijt sommen maken of woorden schrijven tijdens hun buitenlessen op het Heurns Veld. Bij voldoende vorst kan de betonvloer voorzien worden van een laagje water. En dan is er ijspret. Zo ook nu!

Het baantje is veilig en geschikt voor kinderen om het schaatsen onder de knie te krijgen. Woensdagmiddag 10 februari werd na schooltijd de officiële opening verricht door middel van het doorknippen van een afzetlint. Die handeling werd uitgevoerd door ijsmeester Willie Baten samen met Alieke Ormel, lid van het kinderbestuur van het Heurns Veld en verantwoordelijk voor sporten, bewegen en kleine evenementen.

Alieke schaatste als eerste een rondje en daarna waagden meer kinderen zich op het ijs. Een en ander onder toeziend oog van Herman Kemink, die als vrijwilliger een belangrijk aandeel had in het leggen van de vloer. De komende dagen zien er goed uit voor kinderen die in De Heurne van dit ijs willen genieten.

IJsmeester Willy Baten en lid van het kinderbestuur Alieke Ormel knippen het lintje door als openingshandeling.
(De Band 10 febr., foto: PR)