Jelle, kinderbestuurder Heurns Veld geeft ‘t goede voorbeeld

Een paar weken geleden heeft het kinderbestuur van het Heurns Veld een oproep gedaan voor vrijwilligers. Jelle Wissink is lid van het kinderbestuur. Hij houdt zich binnen het bestuur met name bezig met de natuurzaken van het Heurns Veld. Jelle geeft als vrijwilliger het goede voorbeeld, want hij helpt zelf ook waar hij kan. En: hij kan nog best collega’s gebruiken!

Jelle is 11 jaar oud en zit in groep 7 van De Höve. Zijn grote hobby’s zijn minitrekker rijden en grasmaaien. Dat kwam mooi van pas, want een deel van het Heurns Veld behoudt de huidige grasmat. En Jelle wil die grasmat in prima conditie houden voor zijn collega in het kinderbestuur die over de sportactiviteiten op het veld gaat. Naast klussen in de schuur is Jelle bezig met de survivalsport. Hij is lid van het kinderbestuur omdat hij graag buiten is en mee wil denken over ontwerp en uitvoering. Jelle vindt het Heurns Veld belangrijk omdat mensen dan buiten zijn en elkaar kunnen ontmoeten. Voorlopig op afstand van elkaar en na de corona weer zonder veiligheidsmaatregelen.

Het Heurns Veld heeft straks op natuurgebied veel te bieden. Er wordt een inheems bos en een voedselbosje aangeplant. In het bos komt een buitenlokaal voor buitenlessen. Met vrijwilligers gaat Jelle over een tijdje een moestuin aanleggen, een bloemenplukveld en akkerranden. Insecten zijn zo belangrijk dat een groot nsectenhotel wordt gebouwd. En ook aan de bijen is gedacht: twee imkers gaan bijenkasten plaatsen en de kinderen daarbij betrekken. Volop gelegenheid voor natuurles en natuurbeleving en ook voor gewoon buiten spelen.

Een dag voordat Jelle ging maaien werden overhangende takken gesnoeid met behulp van een hoogwerker. Het snoeiwerk werd aangeboden door Ormel Boomverzorging; de hoogwerker en minitrekker werden ter beschikking gesteld door Loonbedrijf Wissink. Beide bedrijven zijn gevestigd in De Heurne