In de week van 12 tot en met 16 oktober heeft het kinderbestuur van ‘Heurns Belang’ er voor gezorgd dat er een mooi bedrag bij elkaar kwam ter opluistering van het Heurns veld. Door middel van een sponsoractie waarbij men een ‘vierkante meter’ bos kon doneren werd er door menigeen gehoor gegeven aan deze mooie actie.
Door Waltraud Wensink

Al op de eerste actiedag stond het kinderbestuur op tijd klaar op het schoolplein van De Höve in De Heurne, alwaar geïnteresseerden heel wat vierkante meters hebben gesponsord. Herman Bussink en Henk Lammers zijn nauw betrokken bij het opknappen van het Heurns Veld en waren op deze eerste dag natuurlijk ook aanwezig om te zien hoe het kinderbestuur het er van af bracht. Herman: ”Het is toch net echt”, zegt hij met gepaste trots, “de kinderen doen het geweldig.

Naast de subsidies die al zijn toegezegd is deze actie een prachtige aanvulling. Van de opbrengst worden bomen en heesters gekocht die samen op 450 vierkante meter het kleine bos vormen op het Heurns Veld.” Henk Lammers:” Maar in plaats van een vierkante meter kan je ook één of meerdere grote bomen doneren en op deze eerste dag kunnen we trots vertellen dat de eerste vier grote bomen al een feit zijn.” Ook directeur Jan van de Horst van De Höve is trots op het kinderbestuur en hoe ze deze actie op touw hebben gezet. “Ze regelen het allemaal zelf en zijn ook verantwoordelijk voor de verkoop op het schoolplein. Er zijn flyers gemaakt die huis aan huis verspreid zijn en aan de ouders zijn meegegeven. Daarnaast is er op de Facebookpagina en in onze nieuwsbrief aandacht aan geschonken. Het is ook een beetje in hun eigen belang, ze kunnen er zelf veel plezier aan beleven.”

De kinderen van het kinderbestuur zijn echt betrokken en vinden het leuk om te doen. Het geld dat binnenkomt wordt met zorg in een geldkistje opgeborgen. ”Dat wordt veilig opgeborgen in een kluisje, waarvan we natuurlijk de combinatie niet geven”, zegt een van de kinderen. Herman: ”Het is een mooie actie en je ziet er ook daadwerkelijk iets van terug als het Heurns Veld eenmaal klaar is. De gesponsorde bomen en heesters zullen in november worden geplant. Zo zie je maar, vele kleintjes zorgen voor een groot resultaat.”

Iedereen kan een vierkante meter sponsoren voor 15 euro en een grote boom voor 150 euro. In ruil daarvoor krijgt de sponsor een zakje met zaaimengsel voor in de tuin en de naam wordt vermeld op het donateursbord.

‘Samen maken we De Heurne een stukje groener’
De sponsorweek die de kinderen deze week op het schoolplein hebben georganiseerd bracht aan het eind van de week het mooie bedrag van 3.500 euro op. Wie nog een vierkante meter of een grote boom wil sponsoren, kan contact opnemen met Henk Lammers (penningmeester Heurns Belang) op 06-53208292.