Plantgoed gevraagd voor aanleg voedselbos

Wie het Heurns Veld kent weet dat er achter de ballenvanger een stuk van ca 400 m2 grond ligt dat er momenteel een beetje verlaten bijligt. Maar niet lang meer……!
Op die plek komt een voedselbos. Hierbij moet je denken aan o.a. bessenstruiken, bramen- en frambozenstruiken. Er wordt een slingerend wandelpad aangelegd dat grotendeels onttrokken wordt aan het oog door een afrastering van wilgentenen. Verder is het plan om er een paar ‘boomstam’ bankjes te plaatsen en op verzoek van het kinderbestuur van de Höve wordt een ‘chill-relax’plek gecreëerd voor de kinderen van de basisschool.

Realisatie van dit prachtige project kost geld: er moet een pad worden aangelegd, er zijn palen en wilgentenen nodig en er moet plantgoed worden aangeschaft. De benodigde arbeid wordt zoveel mogelijk verricht door vrijwilligers.

Om de kosten te drukken willen we vragen of je evt. plantgoed/struiken over hebt voor het voedselbos. Het gaat om de volgende soorten:

  • Frambozen, bosbessen en rozenbottels
  • Aardpeer, munt en maggiplant
  • Kruisbes rood en zwart, witte bessen
  • Braam, wijnbes, daslook

En dit alles onder het motto: door de Heurne voor de Heurne!

Weliswaar niet voor het voedselbos, maar we kunnen ook nog dahliabollen gebruiken, het liefst allemaal uiteenlopende kleuren (behalve rood, deze hebben we nog).

Mocht je wat hebben, reageer dan uiterlijk 1 maart per mail naar Henk Nijeboer ().

Mocht je geen materiaal kunnen leveren maar toch een financiële bijdrage willen doen, dan kun je een gift overmaken naar het bankrekeningnummer van Heurns Belang NL27 RABO 03740 53 103 onder vermelding van aanleg voedselbos 2023.