Welkom in De Heurne

Hoe fijn is het om als nieuwe inwoner van De Heurne je welkom te voelen in ons dorp?

Hoe prettig is het wanneer je nieuw bent in De Heurne en je gezien en welkom wordt geheten door de inwoners. Dit welkom heten gebeurt al vaak in de vorm van een bloemetje namens de buurt, een kaartje in de bus of versierde dennetjes voor de deur.
Dit zegt iets over De Heurne, over de betrokkenheid en de aandacht die er is voor elkaar.
Het Heurns Belang denkt dat zij hier ook hun steentje in bij kan dragen. Het idee is om nieuwe inwoners een Heurnse Tasse te overhandigen waarin ondernemers, verenigingen en instellingen in De Heurne nieuwe inwoners welkom heten en zichzelf kunnen presenteren.

Zou je eens na willen denken of en in welke vorm je mee wilt doen aan de Heurnse Tasse?
De twee voorwaarden die we stellen zijn :

  1. Je bijdrage moet passen in de Heurnse Tasse (ongeveer van A4 formaat);
  2. Je bent gevestigd en actief in De Heurne.

Denk hierbij aan een: folder / flyer, visitekaartje, pen met logo, tegoedbon, klein cadeautje, en bij een vereniging de eerste periode gratis op proef, etc.

Ben je enthousiast, wil je nieuwe inwoners welkom heten en tegelijkertijd je bedrijf, instelling of vereniging presenteren en denk je een leuke bijdrage te hebben?
Dan horen we dat graag als Heurns Belang.
Interesse of ideeën kun je kenbaar maken bij Brenda Berendsen via de mail. Zij zal het verder met je oppakken.

We hopen op een goed gevulde Heurnse Tasse, waardoor nieuwe inwoners een warm welkom zullen ervaren en snel weten welke mogelijkheden De Heurne biedt.
En nog een laatste verzoek : Zegt het voort, zegt het voort….

Met vriendelijke groeten,
Namens het bestuur van Heurns Belang
Brenda Berendsen
email:

Slecht of geen mobiel bereik

Geen of slecht mobiel bereik kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat er obstakels zijn tussen jouw mobiele telefoon en de zendmast, zoals:
– Gebouwen
– Bomen
– Betonnen muren en plafonds
– Metalen leidingen en liftkooien

Gelukkig zijn er manieren om je bereik te verbeteren. Wij geven 5 tips;

Tip 1: Probeer een andere locatie
Misschien een open deur, maar zoek een plek met beter bereik. Bijvoorbeeld bij het raam of op een hogere verdieping. Loop bij slecht bereik zo min mogelijk rond. Ga naar buiten, het bereik is buiten namelijk beter dan binnenshuis.

Tip 2: Telefoon uit de buurt van apparaten
Andere elektronische apparaten kunnen de ontvangst verstoren, waardoor je geen bereik kan hebben. Denk hierbij aan een laptop, tablet, koffiezetapparaat en andere elektronica.

Tip 3: Kies een andere netwerkmodus
Probeer of je met een andere netwerkmodus beter bereik hebt. Bij de meeste toestellen kun je kiezen uit 3G (UMTS) en 4G (LTE).

Tip 4: Start je telefoon opnieuw op
De smartphone is vergelijkbaar met een computer. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig opnieuw op te starten. Zet je telefoon helemaal uit. Zet je telefoon daarna weer aan. In veel gevallen lost opnieuw opstarten het probleem op.

Tip 5: Controleer of er een storing is
Bekijk de actuele storingen en werkzaamheden bij jou in de buurt. Via coveragechecker.nl kun je zelf bekijken hoe het bereik in jouw regio is en of je bijvoorbeeld in een ‘blind spot’ zit.